ESG – vejen til bæredygtighed

Hos Rengøringsservice Danmark A/S har vi omtanke for miljøet og arbejder på at minimere miljøpåvirkningen.

Allerede i juli 2016 opnåede Rengøringsservice Danmark A/S miljøcertificeringen Svanemærket, som er det officielle nordiske miljømærke. Mærket har til mål at mindske forbrugets samlede miljøbelastning – til gavn for mennesker, miljø og jordens ressourcer. Derfor stilles der skrappe miljøkrav i alle relevante faser af produktets livscyklus.

Ud over det er vi certificeret i Servicenormen – en standard for ordentlighed som kun tildeles medlemmer af SBA. Certifikatet sikrer, at der er styr på økonomiske attester, kvalitetsniveau, miljøhensyn, arbejdsmiljø, personaleforhold, uddannelse og eventuelle underleverandører. 

Work in progress 30%
Vores rengøring er Svanemærket. 5076 0100

Ovenstående er allerede starten på ESG-arbejdet. Hos Rengøringsservice Danmark A/S arbejder vi dog allerede nu på at tage skridtet videre mod bæredygtighed, selvom vores virksomhed ikke er omfattet direkte af CSRD-lovkravet for regnskabsåret 2024. Vi ved, at vi i nærmeste fremtid kan blive mødt af forventninger og krav om, at vi kan dokumentere vores arbejde med bæredygtige indsatser. Dette da vi har kunder, der allerede nu er omfattet af CSRD, og som vil kunne efterspørge relevante ESG-data fra os, hvis det vurderes væsentligt.

Derfor har vi gjort os overvejelser om, hvordan vi vil gå til opgaven med at arbejde med ESG, samt iværksat konkrete tiltag for at påbegynde rejsen mod bæredygtighed.

Via et samarbejde mellem Dansk Industri og Viegand Maagøe har Rengøringsservice Danmark A/S deltaget i det første hold af ESG-Klar Servicevirksomheder. Et branchespecifikt tilbud med fokus på ESG,  hvor en række ambassadørvirksomheder fra branchen og brancheforeningerne i DI Service har givet en række input til udviklingen af redskaber, der understøtter prioriteringen af vores ESG-arbejde.

Herunder en dobbelt væsentlighedsanalyse specifikt for rengøringsbranchen med ranking af de vigtigste emner indenfor ESG for branchens interessenter. 

Processen er nu at kortlægge og optegne værdikæden for Rengøringsservice Danmark A/S, og identificere de ESG-emner som i sammenhold med dobbelt væsentlighedsanalysen er relevante for vores interessenter. Derefter følger et vurderingsarbejde af hvert ESG-emne med afsæt i en IRO analyse.

Sideløbende har vi påbegyndt processen med at lave et klimaregnskab via Klimakompasset. Med Klimakompasset kan vi få et overblik over vores virksomheds udledning af drivhusgasser og få idéer til, hvordan vi målrettet kan nedbringe vores virksomheds klimaaftryk. På nuværende tidspunkt kan vi dog altid afgive Co2 regnskab på vores bilflåde. Og netop Co2 regnskab og energiforbrug er data vores store kunder skal bruge i arbejdet med deres ESG-rapportering.

Afslutningsvis skal det siges, at det at arbejde aktivt med ESG handler om at forholde sig til den positive værdiskabelse og den negative påvirkning, som organisationen har på kloden og dens indbyggere i relation til FN’s 17 verdensmål. Det kan selvsagt være svært at arbejde intensivt med alle 17 verdensmål og deres 169 delmål på én gang. 

Hos Rengøringsservice Danmark A/S er vi allerede i gang med at afdække og arbejde med flere af delmålene under bl.a. “Sundhed og trivsel”, “Kvalitetsuddannelse”, “Anstændige jobs og økonomisk vækst”, “Ansvarligt forbrug og produktion”, samt “Klimaindsats”. Områder som har indvirkning både internt og eksternt på virksomheden. Arbejdet med ESG er dog en ongoing proces, der løbende revideres. Du kan læse mere om hvor langt vi er med delmålene på underfanen: De 17 verdensmål